Program Perkongsian Ilmu Geokeusahawanan

Program Perkongsian Ilmu Geokeusahawanan yang dianjurkan oleh Jabatan Geosains Universiti Malaysia Kelantan  bersama Syarikat GEO Solution Resources Sdn. Bhd pada 1 Mac 2017. Ia melibatkan pelajar Geosains tahun 1 hingga 3 yang berada di kampus.

Kursus Penyediaan Sampel Keratan Nipis, Analisis Petrografi Dan Pengelasan Batuan telah dianjurkan oleh Jabatan Geosains dengan kerjasama pihak Jabatan Mineral dan Geosains Kelantan pada tarikh 25 April 2017 – 26 April 2017 di UMK  Kampus Jeli. Ia melibatkan 52 penyertaan daripada  Pegawai Geosains, Penolong Pegawai Geosains, Pembantu Geosains, PRA JMG, Pegawai PTG, Pegawai Penyelidik, Mahasiswa Universiti, Pensyarah Universiti, Pembantu Makmal Geosains Universiti, kakitangan teknikal syarikat perlombongan dan kuari.