SEMINAR GRADUATE ON TIME (GOT) PASCASISWAZAH FAKULTI SAINS BUMI

Oleh: Nur Hidayah Hasan

Jawatankuasa Pengajian Siswazah Fakulti Sains Bumi (FSB) yang diketuai oleh Dr. Musfiroh Jani telah menganjurkan Seminar Graduate On Time (Got) Pascasiswazah yang diadakan pada 29 – 31 Oktober 2018 bertempat di Makmal GIS dan Komputer. Program ini disertai seramai 30 orang pelajar pascasiswazah FSB dan termasuk pelajar pascasiswazah daripada FIAT dan FBKT.

prof.nik


Penceramah jemputan adalah YBhg. Dato' Dr Nik Muhamad Nik Ab Majid daripada Universiti Putra Malaysia dan YBhg. Prof. Dr. Ibrahim Busu (mantan Dekan Pusat Pengajian Siswazah UMK).
prof.ib

Penganjuran seminar ini merupakan salah satu usaha untuk menyahut seruan Kementerian Pengajian Tinggi yang menekankan konsep GOT. GOT adalah satu sasaran supaya pelajar pascasiswazah yang mengambil program sarjana dan kedoktoran (PhD, DBA dan setaraf) dapat menamatkan pengajian mereka dalam tempoh yang ditetapkan.


Objektif penganjuran program ialah sebagai satu dorongan untuk meningkatkan kecemerlangan diri pelajar pascasiswazah dalam bidang akademik dan menamatkan pengajian dalam masa yang ditetapkan.

1

QR CODE

Buletin FSB

2017
 Jan June 2017 v4 BM Aug2017 2 

Edisi Jan -Jun

   JUL DIS 2017 BM Opie V2 recovered

Edisi Jul - Dis

2018

jan jun2018

Edisi Jan - Jul

 

 2018

Edisi Ogos - Dis

     
     

Buku Laporan Tahunan

2017
 
BUKU LAPORAN TAHUNAN FSB 2017
 

  

{/tabs}

 

Log Masuk

Sertai Kami Di Facebook