Lawatan Penilaian Akreditasi Penuh oleh Agensi Kelayakan Malaysia bagi Program Sains Sumber Asli (SEN) FSB

Oleh: Dr. Suganthi Appalasamy

Tanggal 14 Mei 2018, Program Sains Sumber Asli (SEN) telah menerima lawatan penilaian akreditasi penuh daripada Agensi Kelayakan Malaysia atau lebih dikenali dengan Malaysian Qualifications Agency (MQA) yang berlangsung selama dua hari berturut-turut di Kampus Jeli. Lawatan penilaian ini bertujuan untuk memberi perakuan akreditasi kepada program SEN berdasarkan kriteria dan standard yang ditetapkan. Tinjaun terhadap kemudahan pembelajaran dan pengajaran di Fakulti Sains Bumi turut dibuat oleh pihak MQA.


Lawatan ini dimulakan dengan ucapan aluan oleh Yang Berusaha Dekan Fakulti Sains Bumi, Profesor Madya Dr. Aweng Eh Rak dan seterusnya panel penilai diperkenalkan kepada Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan (Sains Sumber Asli). Panel penilai terdiri daripada Profesor Madya Dr. Wan Ramlee Wan A. Kadir selaku pengerusi penilai, Profesor Dr. Zakaria Ismail dan Profesor Dr. Chan Ngai Weng manakala Puan Mariyam Faeqah Muhaini mewakili pihak MQA.
Usai proses penilaian dan tinjuan, lawatan penilaian ini diakhiri dengan mesyuarat pelaporan hasil penilaian yang dipengerusikan oleh Timbalan Naib Cancelor (Akademik), Profesor Dr. Mohd Hassan Mohd. Osman, turut hadir bersama ialah Timbalan Naib Cancelor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Lt. Kol. (K) Profesor Dr. Zaliman Sauli, Dekan Fakulti Sains Bumi, Profesor Madya Dr. Aweng Eh Rak, dan staf akademik program SEN.

 

1

 

2

 

HLM 6947 HLM 6978
HLM 6869 HLM 6815
3 4

 

 


                                                                                                                                                                                                                                            

 

                                             

 

QR CODE

Buletin FSB

2017
 Jan June 2017 v4 BM Aug2017 2 

Edisi Jan -Jun

   JUL DIS 2017 BM Opie V2 recovered

Edisi Jul - Dis

2018

jan jun2018

Edisi Jan - Jul

 

 2018

Edisi Ogos - Dis

     
     

Buku Laporan Tahunan

2017
 
BUKU LAPORAN TAHUNAN FSB 2017
 

  

{/tabs}

 

Log Masuk

Sertai Kami Di Facebook