Syarat Kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda Dengan Kepujian Fakulti Sains Bumi

 

 

 

 

 

Lawatan Akademik Ke Kilang Air Mineral Semula Jadi SIHHAT AFIAT oleh Pelajar Kursus Ekologi Industri, Program Sumber Asli

Oleh: Cik Nivaarani Arumugam

Pada 12 April 2018, seramai 59 orang pelajar Tahun 3 kursus Ekologi Industri dari Program Sains Sumber Asli (SEN) telah melawat Kilang Air Mineral Semula Jadi Sihhat Afiat Sdn. Bhd di Jeli. Lawatan ini telah diiringi oleh dua orang penyarah kursus iaitu Cik Nivaarani Arumugam dan Dr. Irshad Ul Haq Bhat. Aktiviti lawatan akademik sebegini membantu pelajar untuk memahami teori yang dipelajari di dalam kuliah dengan lebih mendalam.

Para pelajar telah diberi pendedahan mengenai penghasilan produk daripada sumber alam serta pengurusan sisa buangan produk daripada industri. Encik Muhammad Zulkifli, pengurus kilang telah memberi penerangan mengenai proses penghasilam air mineral kepada pelajar bermula daripada proses pengambilan air bawah tanah sehingga pembungkusan kotak air mineral. Secara tidak langsung, para pelajar dapat melihat sistem pengendalian sumber asli dan pengurusan sisa industri air mineral secara lestari dengan lebih dekat.

IMG 20180412 105715

IMG 20180412 110905     IMG 20180412 105715

Buletin FSB

buletin

 

Buku Laporan Tahunan

Laporan