Program Mobiliti Pelajar Tidak Berkredit

Program mobiliti pelajar tidak berkredit ini adalah untuk menyediakan peluang kepada pelajar dari prince of Songkla University berinteraksi dengan pelajar Fakulti Sains Bumi, Universiti Malaysia Kelantan (UMK) untuk melengkapkan pengalaman pendidikan dengan mengikuti program kebudayaan antara dua buah negara. Tujuan program ini diadakan untuk memperluaskan pengalaman pendidikan bagi pelajar Fakulti Sains Bumi. Program ini juga memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan kefahaman mereka mengenai isu dan perspektif global berkaitan dengan bidang ilmu yang diceburi dan membolehkan pelajar mengamalkan ilmu yang dituntut. Selain itu juga, pelajar dapat mempelbagaikan pengalaman serta pengetahuan.

Program ini berlangsung selama lima (5) hari bermula 18 sehingga 23 Januari 2018.

Antara aktiviti yang dirakamkan sepanjang program :

Aktiviti sekitar UMK Kampus Kota.

Aktiviti sekitar UMK Kampus Jeli

Sesi pelajar dan staf PSU bersama Dekan Fakulti Sains Bumi.

Para pelajar UMK dan PSU melawat Kawasan Kraftangan di sekitar Kota Bharu.

Malam Kebudayaan UMK-PSU.