Mesyuarat delegasi FSB dengan ARSM (Agensi Remote Sensing Malaysia) berkenaan projek "Carbon Sequestration in Kelantan" pada 17 Feb 2017 di ibu pejabat ARSM, Kuala Lumpur

1. Iklan pembantu penyelidik di Fakulti Sains Bumi
2. Iklan pembantu penyelidik siswazah
3. Iklan pembantu pembelajaran siswazah
4. Peluang Internship kepada lepasan pelajar FSB

Bengkel Manual Prosedur Kerja (MPK) Siri II

taklimatolehPengerusiBengkel Manual Prosedur Kerja Siri Kedua ini adalah kesinambungan daripada Bengkel Manual Prosedur Kerja siri Pertama yang telah dijalankan oleh pihak fakulti pada awal tahun 2015. Oleh yang demikian, bengkel ini amat baik dan perlu dijalankan oleh fakulti dalam memastikan sebarang kerja pengoperasian berjalan dengan lancar dan berhemah di samping mengeratkan hubungan silaturrahim antara staf. Bengkel ini telah diadakan pada 2 & 3 Oktober 2015 di Sutera Inn, Kota Bharu.

Penyediaan

Penyediaan proses kerja dan carta alir mengikut kumpulan

Peserta bengkel dari staf akademik turut membantu dalam menyediakan proses kerja P&P

Fakulti Sains Bumi,